Totaal aantal pageviews

woensdag 7 maart 2012

Hortensia

Gratie, schoonheid en overvloed (vanwege de uitbundige hoeveelheid bloemetjes en de royale bolle vorm). Hydrangea staat ook symbool voor dankbaarheid en oprechte gevoelens.


De hortensia is zeer gemakkelijk te verzorgen. Geef regelmatig water, zodat de grond niet uitdroogt. Wanneer je plantenvoeding toevoegt aan het gietwater, geniet je nog langer van gezonde en bloeiende hortensia’s. Als de hortensia in huis is uitgebloeid, knip dan de uitgebloeide bloemen af. Als het niet vriest, kan hij naar buiten. Plant hem op een lichte plek in de tuin of doe hem in een flinke pot, dan zit er vaak nog een mooi tweede leven buiten in!


De hortensia is een zeer populaire plant voor thuis, maar ook als cadeau. Niet alleen in de tuin of op het terras, maar ook binnenshuis is het een echte blikvanger. Door de enorme bollen met kleine bloemetjes valt de plant direct op. Op de eetkamertafel, in de keuken of de slaapkamer; de hortensia zorgt voor kleur, gezelligheid, stijl en romantiek tegelijk! Hoewel we in de tuin nog tot de zomermaanden moeten wachten, is de hortensia binnenshuis al volop in bloei.


De bloemen van de hortensia drogen prachtig in.
Zo kan je er een krans van maken op droogschuim of inbinden op een stro krans.
Wanneer je het geheel dan wit spuit krijg je dit resultaat.
Kan je jaren van genieten.Wanneer je blauwe bloemen aan je plant wilt, kan je bv roestige spijkers in de grond stoppen, vlak bij de wortels.Succes en een fijne week.