zaterdag 12 mei 2012

Corsage


Het bruidsboeket en de corsage's van mijn eigen trouwerij heb ik toen allemaal zelf gemaakt.
Had danig materiaal verzameld en ideeën op gedaan bij de speciale zaken.


Een corsage is een bloemstukje dat ter hoogte van de borst op de kleding wordt gedragen - bij mannen op de revers, in beide gevallen aan de linkerzijde.
Een corsage bestaat meestal uit een of twee bloemen en wat groen en wordt gedragen ter gelegenheid van een plechtige gebeurtenis. Zo heeft de bruid bij haar trouwerij een bruidsboeket en heeft de wederzijdse familie een corsage, de bruidegom heeft meestal een iets groter exemplaar.
Ook bij een gala wordt volgens de etiquette een corsage gedragen. De heren verzorgen een corsage voor de dame. Bij voorkeur wordt dit kleinood voor de gala-avond bezorgd.


De traditionele corsage bestaat uit verschillende bloemen. Voor de dames bevat zij een paar bloemen uit het bruidsboeket die naar beneden worden gedragen, links onder het sleutelbeen. Zij kunnen de corsage ook aan een handschoen of in het haar dragen. Voor de heren bestaat de corsage uit één bloem die naar boven op de linkerrevers (op het hart) wordt gedragen. Door de corsage zo hoog mogelijk vast te zetten, gaat zij niet hangen.
Volgens de etiquette draagt de dame de corsage met de bloemen omlaag en de heer met de bloemen omhoog. Bij het huwelijk deelt de ceremoniemeester de corsages uit.
Traditioneel wordt een corsage met een zogenaamde corsagespeld vastgemaakt. Van recenter datum is de corsagemagneet; deze voorkomt schade aan dure feestkleding.

fijne weekend, groetjes van Ans

Vroege lente

Het tuin seizoen is weer begonnen. Het is nog vroeg maar de temperatuur gaat lekker weer omhoog met een heerlijk zonnetje. De eerste kroku...