Totaal aantal pageviews

dinsdag 13 maart 2012

Kersenbloesem


In het centrum van mijn tuin, staat een grote kersenboom
De knoppen beginnen alweer dikker te worden, en over een tijdje is het weer een en al gezoem in de boom, van de bijtjes en hommeltjes.
Lekker op zoek naar nektar voor honing.....


Bloesemhoning  is bijzonder lekker en gezond.....


Als in Japan de kersenbomen in bloei staan, trekken Japanners massaal de parken in, beladen met manden vol voedsel, veelkeurige zitkleden en goeie zin. Het is Lente!!!!!


Japan is een land dat leeft met de natuur. Al sinds eeuwen zijn bloemen sterk vertegenwoordigd in de Japanse cultuur en levenswijze. Denk aan de kimono’s, schilderijen, serviezen, de Japanse bloemschikkunst.....


De kersenbloesem wordt door de Japanners zelf sakura genoemd. De bloei en het verval van de sakura is in Japan verbonden met het leven van de mens. De bloei zelf is in eerste instantie het teken dat de lente is begonnen, maar de diepere betekenis is dat dit uitbundige teken van leven net als mensen onderhevig is aan invloeden die we zelf niet in de hand hebben. Zon, regen en wind bepalen de duur van de bloei.....


                               fijne week.

2 opmerkingen:

 1. Hi Ans,

  Zag je ineens bij mijn volgers en kom nieuwsgierig een kijkje nemen;-)
  Hartelijk welkom in het blog wereldje.
  Leuk je posten met mooie foto's en informatie.
  Ik ga je ook volgen hoor.
  Veel succes!

  Hartelijke groet,
  Harriëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Ans,
  Leuk dat je bij mijn blog terecht bent gekomen, en wat een prachtige blog heb je zelf! Ik ben zelf fan van de japanse kers en heb deze ook op een meubel verwerkt.

  Ik zal je ook gaan volgen want jou blog maakt me ook blij!
  Groet
  Bianca
  D'oude kans

  BeantwoordenVerwijderen