woensdag 11 februari 2015

Valentijn


De naam Valentijnsdag is afkomstig van de christelijke priester Sint Valentijn uit Rome, die leefde in de 3e eeuw na Christus. Volgens de overlevering bestond er in die tijd een keizerlijke wet die het soldaten verbood om te trouwen. Men geloofde namelijk dat vrijgezellen eerder bereid waren te sterven op het slagveld. Valentijn zou echter in het geheim toch soldaten hebben gehuwd, omdat hij van mening was dat liefde alles overwon. Toen keizer Claudius II (268-270) dit ontdekte, liet hij de geestelijk op 14 februari 269 executeren, en zo werd Valentijn een martelaar voor de liefde. De kans is echter groot dat dit verhaal er pas later is bij verzonnen, want het enige bekende biografische feit van Valentijn is zijn sterfdatum.

 
Populairste Bloemen Kleuren van Nederland. Welke bloemen kleuren zijn het populairst in Nederland? Rode bloemen zijn het meest favoriet met 22% en worden graag gegeven met Valentijnsdag en Moederdag. Witte bloemen koopt de Nederlander voor thuis op de vaas.
 
Nou in ieder geval een fijne Valentijnsdag als je er tenminste iets aan doet.
 

2 opmerkingen:

instagram ans van leijenhorst

Heb je zin om mij te volgen op instagram? onder de naam ans van leijenhorst. Met bijna 700 foto's van huis,tuin en brocante.